Området

STRANDEN


Lillebælt ligger kun 300 m væk, I kan bade fra Asserballeskov Strand, men det er en god ide med badesko, det er en strand med mange flotte sten. I har en fin udsigt over Lillebælt mod Fyn, Ærø og det sydfynske Øhav.


I Fynshav, kun 3 km væk, finder I en dejlig lokal sandstrand med blå flag og 10 km væk en endnu større sandstrand i Kerneland. På Als kan I  altid finde en strand, der ligger i læ. Hvis det blæser på den ene side, kan I hurtigt komme til den anden side af øen, hvor der er læ.

OMRÅDET


Helgas hus ligger på landet i rolige omgivelser 300 m fra strand og skov. Markerne der støder op til huset ejes af Jakob, den lokale landmand med en lille besætning på 30 malkekøer af rød dansk malkerase.

Naturen omkring huset er ideel til vandreture i skove, på stranden eller på Alsstien. Der er også mange gode cykelruter rundt på hele Als.

SKOVEN


Skoven, Oleskobbel, ligger kun 300 m væk. Skoven består fortrinsvis af bøgetræer og den ligger lige ned til Lillebælt. Her er fine stier at gå ture på og en udsigt plads hvorfra i kan nyde udsigten ud over Lillebælt og de sydfynske øer.  Her finder I også en tvillingegravhøj. (link avis artikel)

Nordeuropas største stenalder gravhøje finder I i bøgeskoven Blommeskobbel 3 km væk. I kan køre dertil eller gå dertil ad Alsstien. (link folder)

Nørreskoven ligger nord for Fynshav kun 5 km væk, Skoven er en af Danmarks længste kystskove. Den strækker sig næsten 9 km langs havet. I kan køre, cykle eller gå gennem skoven ad Nørreskovvej, der følger skoven fra ende til anden. Flere steder er der bord og bænke, hvor i kan nyder jeres mad og udsigten. Her er sten med soltegn, Brudgomsegene, jættestuer og usædvanligt høje og flotte bøgetræer. Her finder I også Fjordmosen med sin unikke fauna.

I landsbyen  Østerholm ligger ruinen efter Østerholm Slot fra 1555.

Ved Nørreskovens begyndelse finder I Helved, en lille landsby, hvor vores børn har gået på Midtals Friskole.ALSSTIEN


Alsstien går lige forbi Husets æblehave og forsætter langs hele østkysten. Herfra er der en fantastisk udsigt over Lillebælt til Fyn og Ærø en rigtig god landskabsoplevelse. Link folder

FISKERI


Kysten omkring Als byder på nogle af Danmarks bedste fiskepladser. Vi er er så privilegerede, at der kan fiskes stort set alle steder, hvor man kan komme ned til vandet.

Der kan fiskes stort set alle steder, hvor man kommer ned til vandet.

Der kan fiskes fra den lokale strand, der er fint læ selv i strid vestenvind. Voigt Strand ligger kun 1 km væk, der er godt fiskeri til begge sider. også her er der fint læ og under gunstige forhold kan der fiskes fra en sandrevle, der går hen mod fynshav.

Fra lystbådhavnen i Fynshav eller Mormark er der gode muligheder for at komme med en kutter på havfiskeri.AFSTANDE


300 m skoven og Lillebælt

3 km Fynshav med dagligbrug, bagerudsalg og OK tank
          Sandstrand
          Færge til Fyn og Ærø

6 km Mormark Marina med restaurant

9 km Alsund Golfbane

20 km Sønderborg 
            Dybbøl

            Danfoss Universe

60 km Tyskland

100 km Nationalpark Vadehavet

110 Ribe by og vikingecenter

150 Legoland